Buyor Group kwartiermaker inkoopprofessionalisering gemeenten Maasdriel, Zaltbommel en Bedrijfsvoeringseenheid Bommelerwaard (BVEB) | Buyor Group
Kopieer link
Sluiten
access_time 3 minuten leestijd date_range Gepubliceerd op 31-03-2021

Buyor Group kwartiermaker inkoopprofessionalisering gemeenten Maasdriel, Zaltbommel en Bedrijfsvoeringseenheid Bommelerwaard (BVEB)

Door: Paul Hendriks

De twee gemeenten en BVEB, die onderdeel uitmaken van Regio Rivierenland, hebben gekozen voor Paul Hendriks, directeur-eigenaar van inkoopadviesbureau Buyor Group, om hen te ondersteunen bij het professionaliseren van haar inkooporganisatie.

Buyor Group kwartiermaker inkoopprofessionalisering gemeenten Maasdriel, Zaltbommel en Bedrijfsvoeringseenheid Bommelerwaard (BVEB)

Een mooie kroon op het werk van Paul Hendriks en Buyor Group die de Regio, bestaande uit 8 gemeenten, al ruim drie jaar voorziet van uiteenlopende inkoopadviezen. Van hulp bij aanbestedingen, kennisdeling tot volledige inkoopprofessionalisering. Als kwartiermaker heeft Paul Hendriks een sleutelrol in het opzetten van de inkoopfunctie, het vergroten van de inkoopvolwassenheid en het verlenen van structureel inkoopadvies op het gebied van aanbestedingen. 

De reden om juist nu een beroep te doen op Paul is tweeledig: enerzijds dient het huidige inkoop- en aanbestedingsbeleid geactualiseerd te worden, anderzijds zullen de gemeenten vanaf 2021 (volgens de huidige stand van zaken) verplicht worden om een rechtmatigheidsverantwoording op te nemen in de jaarrekening. Het doel is om de kwaliteit van de inkoop binnen de gemeenten en BVEB te verhogen. Waarbij er, naast rechtmatigheidsaspecten, ook waarde wordt gehecht aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord inkopen. 

“Erg mooi om te zien dat de gemeenten Maasdriel, Zaltbommel en BVEB een beroep op ons gedaan hebben voor deze betekenisvolle en mooie opdracht. Want hoewel het lijntje naar Buyor Group snel gelegd is, hebben de gemeenten en BVEB volledige vrijheid in hun keuze voor een inkoopadviesbureau. We zien hun keuze voor ons dan ook als een groot compliment voor de inspanningen die we de afgelopen 3,5 jaar verricht hebben voor de andere gemeenten binnen de Regio!”. Aldus Paul Hendriks, directeur-eigenaar van inkoopadviesbureau Buyor Group.

Vorig artikel Overzicht Volgend artikel